MUŞ / MALAZGİRT - Şehit Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şehit Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yarbay Öner cad. Saftekingazi Mah. Malazgirt MUŞ
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda; Gelecek Türkiyemizi yöneten bilim, kültür,sanat,spor bilgi ve beceri birikimiyle, çağdaş teknolojiyi yaşama geçiren, üreten, yurt ve dünya sorunlarına duyarlı bireyler yetiştirmek.
Misyon
Malazgirt Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak ; Atatürk´ün başlattığı Türk İnkılapları çerçevesinde nitelikli eğitimimizle, bilimsel,kültürel, sosyal ve sprotif faaliyetlerle destekleyerek yeni nesiller yetiştirmeyi sağlamak.
Ulaşım
Okulumuz Malazgirt ilçe merkezinde olup, Malazgirt´e ulaşım Muş-Ağrı karayoluyla sağlanır. Muş merkeze haftanın her gün havayoluyla ulaşım mümkün olup, Muş Havalimanı´ndan taksiyle otogara giderek, ilçemize otobüs, minibüs ulaşımı sağlanabilir.
Yerleşim Yeri
Malazgirt İlçesi Muş iline bağlı bir ilçe olup, yüz ölçümü 1534 km²´dir. İlçenin Muş iline karayolu uzaklığı 137 km´dir ve Muş´a en uzak ilçesidir. Malazgirt ilçesi Doğu Anadolu Bölgesinde Van Gölünün kuzeyinde Muş İlinin en büyük ilçesidir.Doğubayazıt-Bakü´yü birbirine bağlayan Gürbulak sınır kapısına ise 156 km uzaklıktadır. Malazgirt, Ahlat arasındaki uzaklık 34 km´dir ve Ahlat ile tarihi, ticari ve kültürel ilişkileri gelişmiştir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Malazgirt İlçe merkezindedir ve ilçenin Muş iline karayolu uzaklığı 137 km´dir, Muş´a en uzak ilçesidir.